Właścicielka i szef kuchni restauracji Malika, uczestniczka polskiej edycji programu Top Chef, autorka książki „Przyprawy” oraz laureatka statuetki Hermesa Poradnika Restauratora 2017, w kategorii Osobowość Gastronomii.
W te wakacje zdarzyło mi się wjechać do Polski od strony Słowacji, prościutko na Podhale. Zderzenie z naszym krajem było jak cios obuchem. Estetyczny cios. Wjechałem do królestwa brzydoty, cesarstwa chaosu i arcyksięstwa pseudoreklamy.
Jak wiadomo, jeśli ktoś odwiedza Toruń, to większość czasu spędza na starówce. Większość gości i turystów kusi piękna, zwarta i łatwa w obejściu zabudowa Starego Miasta.
Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików
cookies .
Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych
(RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się
tutaj.